Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DAGING BURGER HOMEMADE


Sekarang ni mesti  owner 'Donut Epal Besar' tengah atur strategi baru. Sebabnya ada donut yang lagi marbeles dan gorjes  dari yang jual kat situ. Gasak. 

Mana donut yang berjaya menumpaskan donut kat Epal Besar tu? Kat  Blog Izah dah bongkarkan segala-galanya tentang rahsia kegebuan donut. Itulah Epal Besar, dulu kau Cakap Besar sangat. Ngehngeh.



Tapi owner-owner kedai lain jangan duduk goyang kaki dan rasa selamat sangat ya. Korang bukannya ada pin kebal. Ni ada pula pesaing baru korang. 

Jaga-jaga ya Mekdi. Ini burger Mekchah akan mengambil alih pasaran dalam masa terdekat. Kehkeh.*dia ni kalau sewelnya menyerang, memang tak kira masa!



Bahan-bahan:
Saiz hidangan : 3 keping 

2  mangkuk kecil daging/ayam kisar
Serbuk lada hitam
2 ulas bawang merah - diracik halus
Paprika
Sos lea & perrins
Garam

Cara-cara:
  • Gaul semua bahan. Bentukkan seperti bulatan. 
  • Leperkan bergantung kepada ketebalan yang diinginkan.    
  • Bakar dalam non-stick pan yang telah dioles dengan sedikit marjerin. Masak hingga garing. Hidangkan dengan roti. Oh nasib baik guna roti gardenia, kalau tak dengan pasaran roti sekali mokcik control.Uweh uweh uweh.



16 Responses to DAGING BURGER HOMEMADE

  1. Hahaha.. Kak chahhhh.. Mekchah la pulak ek. Datin chah dah ilang ke? Ke datin chah nak buka mcChah restoren. Adeehh.. Haha. Lawak la akak neh

  2. Bundo? nak antar mana? bayar cash or credit card? Heeee

    Rahel, hurmm jauh nk di pos ke seberang laut china selatan ni...

  3. Izah...

    eiiii mana boleh ilang gelaran datin tu jah oii...susah2 datuk lobi sana sini tau nk dapat gelaran tuuuu....hihihi....sekali sekala nk melawa, eh melawak... comedy is the best remedy... ;)

  4. As salam. Aduhaai terliur nya menengokkan burger ni. Dah lah malam ni tak makan apa apa kerana nak berdiet konon.

    Regard
    Azie Kitchen

  5. peh..lazatnye...cuba try buat burger inti cheese pulak...inti jem strawberry ke..guna Stufz..senang je nak buat..boleh tgk bende tu kat http://bit.ly/stufz-malaysia

Leave a Reply