Pages

Wednesday, September 05, 2012

PUDING MILO

Elooooo! tilam lama tukar baru! Heks.

Laaa?! Hidup lagi??

Baiklah. Dengan kemunculan ini adakah semua yang bermain di minda anda telah terjawab? Well, saya masih terkedek-kedek di sini. Dengan berat bersih badan yang melepasi kilo yang sesuwai untuk dibuat daging korban. Selain tu, Cik G masih lagi pegang senduk dan menulis dengan tangan kidal. Uhoii Cik G!
Kehilangan 'besaq' saya di persada seni ini tentulah bersebab. Tu la tu. Baru nak seller bread ulang tahun ke satu blog apa cehelop ni bulan lepas, terus tenggelam tak timbui-timbui. Nasib baik tak lemas ditimbuni emas. 

Banyak benda yang saya missed dalam tempoh 'pelarian' lebih dua bulan ni. Kisah suke duke ade yang sempat dibace dan diteroke, ade juge yang hanye sempat dijenguk seminit due aje. Wahai jelitawan sekalian, anda tetap jelita hoqqay tanpa saya. Cuma saya aje yang rasa berkerepot tanpa anda di sisi. :(
Terharu sungguh bila menyelak email dan komen-komen yang buat Cik G jadi bajet bestest gitu oleh  rakan-rakan cop sekalian. Juga tengss kepada yang sudi sondol-sondol aka folo belog  ai yang belukar ni  bak kata Kak Nor

Sudah. Esok-esok pulak. Mari menyusun lemak-lemak susu ni dalam perut kembung yang boleh meletups bersepah-sepah macam munger keembong. Haha, *perempuan pening ni tengah mengongs  ya amat tak tau nak tulih sopan kepot-kepot sikit. Lidah keluw beb!
Pudding otai yang sedap mengalahkan rasa petai. Giler boleh abih seloyang dia nih!

Saya sangat-sangat rindu kalian. Ceh! 

Bahan-bahan:
1 1/2 cawan whipping cream (dairy cream)
900ml air
Gula secukup rasa
1 cawan milo
1 sudu kecil nescafe
1-2 titis cappuccino emulco
1 paket serbuk agar-agar  (9g)

Cara-cara:

  • Bancuh serbuk agar-agar dengan air. Masak bersama gula hingga larut. Masukkan milo dan nescafe dan kacau lagi hingga sebati.
  • Masukkan whipping cream dan biarkan mendidih kecil. Sejukkan dalam loyang yang sesuai.


17 comments:

  1. Akhirnya donat pulut hitam berjaya disingkirkan setelah begitu lama menduduki carta teratas blog Cik G...welcome back...

    ReplyDelete
  2. Camana boleh buat puding dalam mould gigi palsu wehhhh....aduhai..macam2 ko ni Kak Cah...

    ReplyDelete
  3. makkk tak lalu nyahh.... tapi nampak sedap resepi ni.... harus masuk waiting list....

    ReplyDelete
  4. Akhirnya!!!!! Muncul gak dia lepas menebas semak samun ya... Jgn marah ek.. Syawal tk abis lg ni.. Ampun maaf dipinta kalaunterasa dgn gurau senda.. Ai msh u so much la chah... Mekasih kerana kembali on air :)

    Eh... Chah, kejap lg check email ya.,,, :)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. datinnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! windu gilakss!!!! nmpk n3 ini cepat2 klik walaupun x cukup napas + cuaks kejar date-line keje. huhu... patut buleh habis seloyang, siap guna whip cream tuuuuu.. guna susu sejat pun dh habis separuh loyang, guna cream lagi mantop ye...

    ps: pinjam gigi pelesu buleh? ;p

    ReplyDelete
  7. ayoyo minaci.. mana pigi.
    cait!! itu gigi palsu bikin napsu makan puding jatuh merudum ayoyo ama..

    ReplyDelete
  8. erkkkkk... kenyang makan donut pulut itam hehe..
    resepi dah cantekkkk tapi bila nampak gigi tu macam jadi tak ghairah ler ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  9. waaaa puding bentuk gigi tu hahahhaa

    ReplyDelete
  10. dasyatt puding milo akak tu....kikikiki
    bentuk gigi....
    selamat hari raya kak chah..

    ReplyDelete
  11. wah Kak Cha..bile dh lama xmuncul skali gigi pelesu lak kuar...
    lalu ker nk telan tu..hihi...
    slmt kembali...

    ReplyDelete
  12. salam lebaran & maaf zahir batin wat chah sekeluarga ye!

    ReplyDelete
  13. Chah...boleh tak bagi puding milo seloyang?...ecececeee....

    ReplyDelete
  14. Uihh!!!! Gigi? Ekekeke. . Mcm2 ja. ;D

    ReplyDelete
  15. uhh..jenuh aku komen asyik x leh masuk je..hang block aku ke...
    uhhh seremmm puding gigi....:P

    ReplyDelete
  16. sedapnye... tapi puding gigi palsu tu... alamak tak mo...nak yg dalam loyang hehehe

    ReplyDelete